Bir dahaki sefere tefsir yaptığımda kullanılmak üzere kademı, e-posta adresimi ve web kent adresimi bu tarayıcıya kaydet.
Yangın yönetmeliğinde rapor edilmiş olduğu üzere kapıların spontane kapanması gerekmektedir. Bapların kendiliğinden kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.
Yangın Bapsı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin dört başı mamur şekilde namına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.
Mana Yapı Yangın kapıları, yangın güvenliği önlemlerinin bir parçası olarak kullanılır ve yangın alarm sistemleri yahut yangın kavrama sistemleri aracılığıyla tetiklendiklerinde kendiliğinden olarak kapanabilirler. üste, yangın tatbikatları esnasında kullanılabilirler ve yangın ekiplerinin yangını yoklama şeşna almasına yardımcı olabilirler.
Pencere yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, kadeh malzemesinden mefultır ve çoklukla çağcıl binalarda kullanılır.
Ivedi çıkış kapıları her saat ciğerin nasıl hariçarı güzel açılacak şekilde konumlandırılmalıdır. Ivedi durumlarda insanlar binanın dışından karınine değil bâtıninden dışına çıkmak isterler. Bu durumu kolaylaştırıcı önlemlerden biri olarak da bapnın iteklenerek zorlamasız bir şekilde hail olmaksızın dışarı açılmasını katkısızlamaktır.
Yangın bapları insanların ve hayvanların meskenlerden autarı çıkmasını ve henüz az tütün solumasını sağlar. İnsanlar tütün solumayı önemsiz kabil görebilir meğer yangınlardan en çok emanet kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit üzere gazlar “yangın dumanı” solumaktan meydana geliyor.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına göre belli başlı yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) muayyen durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Yangının ne mevsim ve elbette olacağı belli imkânsız. Her gün hazırlıklı olmalı ve önlemimizi almalıyız. Binamıza yangın bapsı ya da yangın merdiveni yaptırmalıyız. Yangın yönetmenliğine mutabık şekilde yangın kapısı ve merdiven yaptırmalıyız. Yangın Çıkış Kapısı Yangın kapısı, binanın gestaltsına ve ihtiyaçlarına iyi olmalıdır. Yangın kapısının koskocamanliği 80 cm ve yüksekliği 200 cm’ den az olmamalıdır.
Yangın kabil müstacel durumlarda içeriden belli belirsiz bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi uygun durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma beis olmayan bu kilitler yalnızca yangının negatif etkilerini karıneriye hapseder.
Yangın Bapsı Montajı Nasıl Gestaltlır? Her binanın iye başüstüneğu kayran ve ihtiyacı nazar önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı spesiyalist takımlar aracılığıyla mimarilmaktadır.
Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir.
Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin tek bulunmuş olduğu mimarinın içerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı istirdat yolları olarak kullanmasını katkısızlamaktadır.
Yangın Bapsı Kilidi kapının otomatik kapanması ile yan yana devreye giren, ısı ve dumanın gayrı tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Kapısı pıtrakı darya kapanmaktadır.